L’edil de Coordinació de Projectes, Antonio Peral i l’edil d’Educació i Acció Social, Julia Llopis; al costat del Cap de Servei de Coordinació de Projectes, Román *Pinedo i la responsable d’inclusió, Silvia Ramírez,han presentat als veïns i associacions implicades, el primer esborrany del Pla Estratègic per a la segona fase del Pla de la Zona Nord (2020-2030).
Durant els mesos de gener a juny, l’Ajuntament, va realitzar una actualització del diagnòstic dels barris Zona Nord, mitjançant informació estadística i entrevistes a trenta-sis entitats socials implicades. Els resultats obtinguts, així com el primer esborrany del Pla Estratègic, que està previst que s’aprove al gener de 2020,s’han presentat hui en una reunió de treball entre els edils implicats i els tècnics de les diferents àrees.
El Pla té com a objectiu cobrir les necessitats i reclamacions realitzades pels veïns i els diferents agents implicats en les àrees de Seguretat, Habitatge, Neteja i Manteniment i Acció Social.
L’edil de coordinació ha volgut mostrar als veïns i representants de les associacions “la total implicació de l’equip de govern en aquest projecte, que és prioritari per a la nostra ciutat, ja que tota millora que es realitze en la Zona Nord, repercutirà de manera directa en la resta de la ciutat”.
Peral ha assenyalat el que hui s’ha posat en coneixement dels veïns és “un esquema que després haurem de traduir en pressupostos i projectes, i del qual es dona compte als implicats perquè en un termini raonable, ens traslladen si els sembla bé el proposat, o si hi ha alguna qüestió que consideren necessària incorporar”.
“Aquest pla, està fixat dins del Pla 2030, per a ser realista i desenvolupar-ho en la dècada que comença el mes que ve. Ha de ser un pla molt ambiciós amb una inversió mínima de l’Ajuntament i de la resta d’institucions que no pot baixar dels 100 milions d’euros perquè siga veritablement important”.
Per part seua, Llopis, ha volgut destacar als veïns l'”aposta que des de l’Ajuntament es fa perquè siga la participació dels agents implicats la que de forma al Pla, i d’aquesta manera aconseguir que no es quede en paper mullat, si no que es convertisca en una realitat”.
El Pla Estratègic consta de sis línies que aborden en primer lloc la promoció de processos d’autonomia personal i d’inclusió social d’homes i dones en el territori; en segon lloc afavorir unes condicions adequades d’habitabilitat als parcs públic i privat de l’habitatge; en tercer lloc la promoció del condicionament de l’entramat urbà i els Equipaments públics com a espais facilitadors de la vida en comunitat; en quart lloc Facilitar i promoure l’accés de la ciutadania al conjunt de serveis de les diferents administracions i especialment de l’Ajuntament, en cinqué lloc afavorir la integració social la convivència i la participació ciutadana i finalment l’increment dels paràmetres de seguretat ciutadana en el territori.