Solidaritat Internacional inaugurarà aquest dilluns, 4 de febrero, a les 18.30 hores, l’exposició ‘Vents del Poble Sirià’ en el Menador Espai Cultural. En aquest acte es projectarà el curt premiat ‘Vents del Poble Sirià’ seguit d’un debat amb responsables del projecte, de l’entitat i organitzacions convidades. Aquestes activitats estan organitzades per la ONGD Solidaritat Internacional i compten amb el finançament de l’Ajuntament de Castelló.
El projecte ‘Vents del Poble Sirià’ és un projecte soci cultural que pretén acostar la realitat de les persones refugiades en Lesbos a través de la vida i obra del poeta Miguel Hernández. Així mateix, visibilitza la labor humanitària que realitza l’entitat Proem Aid, entitat de rescat que salva vides en el Mar Mediterrani.
L’exposició, amb fotografia i disseny del fotògraf Rubén García, girarà per diferents espais de la ciutat de Castelló durant el mes de febrer. Es podrà visitar a la sala polivalent del Menador del 4 al 9 de febrer. La inauguració, el dia 4 de febrer, comptarà amb la participació del regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López.
En aquest mateix acte, es projectarà per primera vegada a Castelló el curt documental ‘Vents del Poble Sirià’, escrit i dirigit per Mario Hernández, amb les veus d’Aitana Sánchez Gijón i José Sacristán i amb la col·laboració musical de Joan Manuel Serrat. Després del visionat tindrà lloc un debat amb representants de Solidaritat Internacional, la ONGD Pankara Ecoglobal i el públic assistent.
L’exposició i el documental reflecteixen el dia a dia de les persones refugiades, la seua lluita diària per la supervivència lluny de la seua llar en guerra i la seua esperança en un futur millor, connectant aqueixes imatges amb l’obra del poeta espanyol Miguel Hernández. D’aqueixa connexió sorgeix una esperança: no oblidar el passat, no ignorar el present, i posar la nostra veu, com va fer Miguel Hernández, al servei d’un futur que no ha de ser arrabassat.
Per què aquest projecte?
En el món són quasi 70 milions les persones que s’han vist obligades a abandonar la seua llar, perdent-lo tot, de les quals més de la meitat són menors. Amb aquest projecte treballem per a derrocar la por al diferent, denunciar la postura eurocentrista contrària a la igualtat i defensa de la dignitat de les persones, persones que, com Miguel Hernández, van lluitar per salvaguardar la seua vida i lluitar per una llibertat que els està sent negada.