L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Recursos, ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques que permetran que el servici municipal de Cementeris s’autoproveïsca en un 71’6 % de l’energia que consumix. Esta intervenció va ser votada majoritàriament per la ciutadania que va seleccionar en 2017 als pressupostos participatius les inversions que volien per als barris de la ciutat.
“Amb intervencions com esta avancem de forma decidida cap a l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, aspectes amb els quals el govern de Joan Ribó ha manifestat de forma reiterada i contundent el seu compromís ferm”, ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario. Amb esta instal·lació es reduïxen els costos corresponents al consum de l’energia elèctrica i es garantix l’abastiment de l’energia necessària per part del servici municipal de Cementeris.
La nova planta de generació d’energia elèctrica a través de mòduls solars fotovoltaics (216 en total de 280 Wp) permetrà un corrent continuat a corrent altern i inclou els sistemes de protecció i mesura necessaris per a este tipus d’instal·lacions per a autoconsum amb gran part de l’energia produïda, mentre que la resta s’abocarà a la xarxa de distribució d’energia elèctrica. Les obres d’instal·lació duraran tres mesos i compten amb un pressupost total de 55.794,54 euros.
Notario ha explicat que la demanda anual d’energia al servici municipal de Cementeris és de 68.653 kWh, mentre que amb la nova central fotovoltaica s’estima que es generaran 76.500 kWh cada any, motiu pel qual hi haurà un excedent d’energia que suposarà una bonificació en la factura per a l’Ajuntament. Per això, ha posat en valor que “inversions responsables, sostenibles i eficients com esta ens permeten estalviar diners públics, molta energia i deixem d’emetre a l’atmosfera fins a 25,16 tones de diòxid de carboni”, l’equivalent al que emet un vehicle motoritzat en un trajecte de vora 2.000 quilòmetres.