L’Ajuntament acorda amb el Telèfon de l’Esperança ajudar les persones majors que viuen en soledat

2005

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, del PP, i el president de l’organització humanitària Telèfon de l’Esperança, Francisco Manuel Sabuco, han signat hui un conveni de col·laboració per a tractar d’ajudar les prop de 4.000 persones majors que viuen en soledat a la ciutat. En l’acte de rúbrica han estat presents, a més, la regidora d’Acció Social, Mari Ángeles Goitia, i el coordinador de programes de l’ONG, Germán Ricardo.

Les estimacions de l’organització humanitària apunten al fet que d’aqueixes milers de persones que viuen en soledat no desitjada a Alacant, unes 400 requereixen ajuda específica per a eixir del seu bucle de sensacions negatives i depressió que els porta a pensar que no compten per a ningú.

Les persones que podran beneficiar-se d’aquesta ajuda, anímica en primer lloc, han de tindre més de 65 anys, que travessen estats d’incomunicació o soledat, amb problemes o trastorns emocionals o mancats de suport familiar o social. Els majors amb absència de sentit vital també s’inclouen en aquesta esfera d’ajuda

Les persones que vulguen ser incloses en aquest programa podran fer-lo de forma gratuïta, contactant amb el telèfon de l’Esperança – 965.13.11.22 – i donant a conéixer el seu cas concret i les seues dades personals, segons ha informat el president *Sabuco.

El primer tipus d’ajuda que rebran integrants del col·lectiu afectat serà d’acompanyament telefònic, que es podrà anar ampliant a través de reunions en la seu de la mateixa ONG o induint a les persones soles a eixir d’aqueixa situació participant en determinades activitats. La utilització de la xarxa de senderes municipals o programes com “Les senderes de primavera”, amb itineraris amb guia i segur, són possibilitats que des de l’Ajuntament es posen a la disposició d’aquest col·lectiu d’afectats, segons ha indicat l’alcalde.

Luis Barcala ha manifestat que aquest acord d’ajuda a majors avança en paral·lel a les iniciatives per a incentivar el voluntariat entre els ciutadans que l’Ajuntament ve desplegant des de temps arrere. El propi alcalde ha revelat que va ser voluntari del Telèfon de l’Esperança, per la qual cosa coneix de prop l’al·ludida problemàtica del col·lectiu de majors solos.

La Regidoria d’Acció Social, dirigida per Mari Ángeles Goitia, participa en el projecte i amb els seus equips de carrer podrà intervindre de forma personalitzada en els casos més greus que li siguen traslladats des del Telèfon de l’Esperança, al marge de l’activitat que els seus assistents socials realitzen diàriament.

En la imatge, l’alcalde i el president del Telèfon de l’Esperança, amb la regidora d’Acció social i el coordinador de l’ONG.

Compartir