La Diputació de València organitza una ruta senderista inclusiva a Olocau

1357

Més de 700 persones amb discapacitat de 35 centres han participat en unes jornades a Olocau en favor del turisme d’inclusió. L’activitat ha consistit en una ruta de senderisme organitzada per la Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana (COPAVA) i l’Ajuntament d’Olocau, a la qual ha assistit la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, en representació de la corporació provincial.

“Des de la Diputació col·laborem amb aquest tipus d’iniciatives que posen en valor el patrimoni dels nostres pobles i, al mateix temps, l’adapten i l’acosten a persones amb mobilitat reduïda que tenen el mateix dret que la resta a gaudir-lo”, assegura Berenguer.

Acompanyats per 143 monitors, els participants s’han dividit en tres grups per a realitzar la ruta de senderisme que prèviament s’havia dividit en tres nivells: de baixa dificultat (visita al casc urbà, exposició fotogràfica de Gustavo Germano i visita a la Casa de la Senyoria); ruta de mitja dificultat (visita a la Font del Frare i Font de la Carrasca); i ruta d’alta dificultat (visita al Castell del Real).

“Intentem adaptar les activitats a les necessitats de cada persona perquè hi ha moltes realitats diferents i volem que tots puguen participar”, conta Eva Ortells, coordinadora de programes de COPAVA, un col·lectiu que porta organitzant aquest tipus d’activitats des de fa 25 anys.

El municipi d’Olocau, expliquen des de COPAVA, ha sigut la destinació triada enguany per a tancar el programa de tres rutes de senderisme que solen organitzar en diferents punts de la Comunitat Valenciana. Per a l’alcalde, Antonio Ropero, “ha sigut un plaer acollir aquestes jornades i poder mostrar el ric patrimoni que té el poble”.

Ruta accessible

Segons Ropero, aquesta activitat “és un dels resultats del pla de desenvolupament turístic en el qual treballa Olocau i que té dins dels seus objectius afavorir un turisme integrador per a totes les persones”. De fet, explica, esperen poder obrir en breu una ruta accessible en La Font de la Salut.

“Hi havia un problema de despreniments i els tècnics de la Diputació de València han estat ajudant-nos per a avaluar els riscos geològics”, comenta l’alcalde. Quan estiguen els permisos –ja que l’entorn està en el Parc Natural Serra Calderona- podrem obrir el tram, d’uns 700 metres, amb cartelleria i mobiliari adaptat a persones amb discapacitat.

Compartir