La Diputació de Castelló ha aprovat ja les bases i la convocatòria en concurrència competitiva dels II Premis ‘Som Ceràmica’ al mèrit a l’ús del producte ceràmic en aplicacions urbanes 2018. L’objectiu de la convocatòria provincial és fomentar l’ús del producte ceràmic en aplicacions urbanes per part dels ajuntaments en els seus projectes en els carrers dels municipis. Amb això, el Govern Provincial consolida este reconeixement que en la seua primera edició ha recaigut en l’Ajuntament de Vila-real, amb una aportació de 30.000 euros en primer lloc, en el de L´Alcora en segon lloc amb una quantia de 15.000 euros i el dels Coves de Vinromà amb 5.000.
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha animat als ajuntaments “a participar en esta convocatòria, perquè amb ella col·laborem amb els ajuntaments a innovar i també a continuar augmentant el consum de ceràmica castellonenca. Volem convertir els nostres pobles en el millor aparador que done a conéixer les aplicacions del nostre taulellet, volem ser els millors ambaixadors dels nostres productes i fer possible que qualsevol que passege pels nostres carrers comprove les grans virtuts de la nostra ceràmica”.
Amb esta iniciativa, el Govern Provincial torna a posar de manifest el seu objectiu d’aconseguir un millor posicionament del producte ceràmic castellonenc, potenciant la seua utilització tant entre els ajuntaments com entre els prescriptores professionals amb l’objectiu últim de fomentar l’ocupació i l’autoocupació en el sector.
Els Coves i L´Alcora creguen dos entorns urbans amb ceràmica
Si bé és cert que l’Ajuntament de Vila-real ha merescut amb els treballs realitzats en l’entorn de la plaça del Llaurador el primer lloc d’estos reconeixements provincials, l’Ajuntament de L´Alcora rebrà en la pròxima edició de Cevisama la segona categoria d’este premi amb el treball de reforma de la plaça de l’Ajuntament amb la substitució de l’antic paviment i la utilització de paviment ceràmic.
Les Coves de Vinromà rebrà el tercer premi pel treball d’instal·lació d’un mural ceràmic en el seu nucli urbà per mitjà de la tècnica tradicional del trencadís en este rànquing provincial al millor ús de ceràmica castellonenca en els entorns urbans.
Suport de la Diputació a la ceràmica castellonenca
Esta iniciativa s’emmarca en tot un programa d’actuacions amb què la Diputació de Castelló manté un constant suport al sector ceràmic provincial. Així, va de la mà dels ajuntaments en la participació en Cevisama, crega ferramentes per la competitivitat ceràmica en col·laboració amb l’ITC de la UJI (SOLCONCER i VIGILANCER), i manté de forma continuada contacte tant amb el sector empresarial com amb els prescriptores professionals entre els que també impulsa les jornades tècniques pertinents per a fomentar l’ús de la ceràmica castellonenca com a material prioritari per a la construcció, tal com va succeir ja en 2017 amb la celebració de la I Jornada de Promoció Ceràmica en Espais Urbans.