El Museu d’Art Contemporani d’Alacant ha rebut durant els mesos de juliol i agost un total de 11.571 visitants, aconseguint la seua millor dada estival des de la seua obertura. Respecte a l’any passat la xifra ha augmentat en 1.718 persones.
A més de les tres col·leccions permanents, els visitants, han pogut descobrir la mostra “Abans de l’art”, i als artistes en ella representats; noms tan rellevants com Eusebio Sempere, Francisco Sobrino, Eduardo Sanz, Jordi Teixidor, José Mª Yturralde, Joaquín Michavila o Ramón de Soto, i que finalitza el pròxim 15 de setembre.
Si observem les dades per mes, el nombre de visitants és similar al juliol, que ha registrat 5.595 persones i a l’agost que ha tingut 6.067.
Respecte a la procedència d’aquests, la tònica és la mateixa que durant la resta de l’any, sent principalment espanyols, anglesos, francesos, russos i italians.
L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat la importància de “apostar de manera decidida des de l’Ajuntament pel MACA, i dotar-lo dels recursos necessaris que li permeten comptar amb exposicions temporals de primer nivell, així com organitzar taules redones, jornades o trobades amb artistes”. Tot això, ha assegurat l’edil “són projectes que el Museu té damunt de la taula des de fa temps, i que no han pogut dur-se a terme”.
Les activitats familiars i els tallers didàctics, són un dels pilars en els quals se sustenta la programació del MACA. “Des de fa diversos anys, els centres escolars visiten diàriament el museu i participen del seu projecte educatiu, de la mateixa manera que activitats com els conta contes, els tallers de laboratoris de lletres i imatges o l’escola d’estiu, són sinònim d’èxit assegurat”.
Per part seua, la conservadora del MACA, Rosa Castells valora “molt positivament aquest augment de visitants perquè demostra que el *MACA s’ha convertit en visita obligada de qualsevol turista que s’acosta a la ciutat. Cal continuar en aqueixa línia de qualitat tan difícil d’aconseguir i sobretot de mantindre”. “Espere que es dote al MACA dels recursos tècnics, humans i econòmics necessaris per al seu bon funcionament”.