Els instituts i la Policia Local de Castelló col·laboraràn per detectar l’assajament de manera temprana

732

El regidor Antonio Lorenzo afirma que Comunic@jove serveix per a aprofundir en el model de policia de proximitat que s’està impulsant des de l’Ajuntament

Són les vuit del matí. Sembla un dia més en l’IES La Plana però hui les classes no comencen amb una assignatura sinó amb una xarrada de la Policia Local de Castelló. El regidor de Seguretat, Antonio Lorenzo, també assisteix a la sessió de presentació de Comunic@jove, un nou programa amb el qual l’Ajuntament de Castelló pretén establir un canal directe a través de whatsapp entre joves de 12 a 15 anys i la Policia Local per a generar una comunicació pròxima, que genere confiança i que siga útil. La presentació també ha comptat amb la participació dels agents José María Villegas, Antonio José Martínez i Inmaculada Beltrán.

Lorenzo destaca que es tracta d’una “iniciativa pionera per a acostar el servei públic que presta la Policia Local també als més joves, perquè perceben als agents com a aliats i que aquest canal directe de comunicació es convertisca en una eina fonamental de prevenció”. La tecnologia, ha afegit l’edil, es converteix en una aliada per a impulsar aquest projecte gràcies a l’ús d’un canal tan habitual entre els joves com el whatsapp.

Comunic@jove permetrà establir, en la seua fase d’implantació, una canal directe de comunicació entre la Policia Local i els delegats de classe de 2n i 3r de l’ESO (en l’IES La Plana també participarà 1r de l’ESO) de sis instituts de la ciutat amb l’objectiu de facilitar informació sobre campanyes policials, difondre consells útils per a aquest segment de població, acostar informació d’interès sobre àmbits com la mobilitat, però també perquè els estudiants puguen traslladar consultes o plantejar dubtes a la Policia Local d’una manera àgil i directa.

“Aquest nou programa exemplifica els avanços cap al model de policia de proximitat pel qual està apostant l’Ajuntament de Castelló i el convenciment que els joves són un públic essencial al que dirigir-se perquè vegen en els agents de Policia Local un aliat per a resoldre situacions que els preocupen”, ha defensat el regidor Antonio Lorenzo.

L’oficial José María Villegas explica que a través de Comunic@jove es difondran els missatges perquè els delegats puguen reexpedir-los als seus grups de classe i així multiplicar el públic al que arriba. A més, aquest canal de whatsapp no solament permetrà que els delegats plantegen consultes sinó que també podrà rebre missatges particulars dels estudiants en cas que necessiten ajuda o assessorament per motius d’assetjament, violència de gènere, discriminació i, en general, tots aquells que afecten a la seua dignitat i seguretat personal. Aquest mes es realitzaran les xarrades informatives en els sis instituts de Castelló en els quals arrancarà el programa en una primera fase i, posteriorment, es valorarà la incorporació de la resta de centres docents. A més, es requerirà autorització paterna i materna dels menors.

El regidor Antonio Lorenzo ha insistit que aquesta nova eina “és una canal de comunicació amb els i les estudiants davant situacions d’abús, d’assetjament i de qualsevol altre tipus de violència. Un programa en el qual la Policia Local en col·laboració amb els tutors i responsables educatius dels centres escolars intentarà cercar la millor solució per a atendre les necessitats dels nostres joves”.

Comunic@jove també facilitarà que es comunique un problema quan és incipient, que es puga assessorar sobre com resoldre-ho i fins i tot fer una tasca d’acompanyament en cas que siga necessari. L’oficial Villegas ha explicat que “la franja d’edat de 13 a 15 anys és clau per a establir una relació de confiança, que valoren la prevenció i que tinguen una percepció molt més àmplia del treball policial”.

Compartir