L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), conscient de la importància de les noves tecnologies en el transport públic, ha preparat un pla d’acció per a formar a la seua plantilla davant els nous reptes mecànics i tecnològics. Es tracta d’un pla, consensuat i signat amb el Comité d’Empresa, que té com a objectiu formar competencialment a la plantilla i assegurar el creixement de l’àrea tècnica de l’empresa.
D’esta manera, aprofitant la licitació de 150 nous autobusos, EMT exigirà a l’empresa adjudicatària un pla de formació sobre estos nous vehicles que disposaran de l’última tecnologia. I gràcies a esta formació, EMT podrà fer-se càrrec de manera adequada del manteniment dels nous autobusos.
En l’acord s’establix que no solament es mantindrà la plantilla actual sinó que es crearà una nova borsa d’oficials de tècnica l’any que ve. L’objectiu final d’este pla d’acció és donar resposta a una reivindicació històrica del col·lectiu referent a les externalitzacions de manteniment i reparació d’autobusos en tallers externs. L’empresa calcula que en 2023 estaria en disposició d’acabar amb estes pràctiques, «un compromís que s’adquirix per primera vegada en EMT».
El regidor de Mobilitat Sostenible i president d’EMT València, Giuseppe Grezzi, s’ha mostrat molt satisfet amb este acord i ha destacat que és «una nova demostració de l’aposta de l’Ajuntament per l’empresa pública. En els últims quatre anys hem anat posant les bases i este és un pas més per a aconseguir una objectiu que porten molts anys demanant els mecànics i mecàniques, acabar amb les externalitzacions en l’àrea tècnica». Així mateix, ha valorat «la implicació dels sindicats en el foment de la formació perquè els nostres tallers seguisquen a l’avantguarda dins del sector».