L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït al president del Consell, Ximo Puig, els esforços realitzats en el seu recent gira política per Àsia per a cercar inversions amb destinació a Castelló. Puig ha visitat l’Ajuntament de la capital per a informar a Marco del resultat del viatge oficial realitzat en els últims dies per Xina i Japó per a generar oportunitats de desenvolupament econòmic amb destinació a la Comunitat Valenciana i a Castelló.
“Castelló vol aprofitar el vincle amb la ciutat d’Ube, a través de l’agermanament, i tant des de l’Ajuntament com des de la Generalitat estem treballant en coordinació per a aconseguir els millors beneficis per al nostre territori”, ha indicat Marco. La implantació d’indústries és una via de desenvolupament econòmic, encara que també es contemplen altres possibilitats, com el foment dels canals de distribució del port de Castelló cap a zones estratègiques de l’àrea asiàtica, com és el port de Tianjin. El sector tauleller de la província deriva el 25% de la seua exportació a Xina i Japó.
Dues empreses químiques japoneses, Tosoh i Tokuyama, han manifestat la seua intenció d’instal·lar-se a la Comunitat Valenciana atretes per la també companyia nipona UBE, implantada a Castelló. Així ho va expressar el director general d’aquesta empresa, Masahiko Nojima, qui va participar en un seminari celebrat en la ciutat d’Ube, on va posar a la seua companyia com a exemple d’empresa establida a Castelló amb la finalitat de captar inversions.
Marco ha indicat que el Govern municipal està agilitant al màxim el procediment per a recuperar l’ordenament jurídic amb l’aprovació d’un nou Pla General. L’anul•lació del pla urbanístic en 2008 va generar una “incertesa” entre els que podien invertir a Castelló. Una circumstància que, al seu judici, va agreujar la situació laboral en la capital i en la província, que va passar de la situació de plena ocupació a taxes d’atur superiors al 25%.
UBE es va implantar a Castelló en 1994 quan va invertir en Proquimed. La companyia compta amb una planta de cogeneració i infraestructures tècniques. En l’actualitat, des de la seu castellonenca es coordina l’estratègia i activitats de les seues filials a Europa. La companyia, que des de 1994 ha invertit 370 milions a Castelló i per al trienni té contemplats 70 milions del que la majoria s’aniran a seguretat, no descarta fer noves inversions a la Comunitat.