El projecte per a la creació d’un parc d’activitats d’aventura en el paratge de Santa Quitèria, anunciat en 2017 per l’equip de govern, donarà un important pas endavant amb la redacció dels avantprojectes les nombroses instal·lacions que conformaran l’espai. Per a la seua elaboració, el ple va donar la conformitat dilluns passat a la modificació de crèdits que incloïa la incorporació de 17.500 euros en aquest capítol.
Tal com va explicar el regidor d’Esports, Xavier Trenco, durant la seua intervenció, aquests fons serviran tant per a finançar aquests estudis previs a la construcció i la valoració pressupostària de la intervencions com “els primers plans de gestió de les diferents instal·lacions, que ens permetran definir un model d’explotació i crear aquelles instal·lacions que sapiem que, posteriorment, tindran utilitat”. Per a l’edil, aquesta decisió “permetrà racionalitzar els recursos econòmics i construir allò que puguem mantenir, per a evitar els desastres urbanístics d’uns altres temps que ens han deixat grans estructures abandonades”.
De fet, un dels projectes que planteja l’estudi previ realitzat l’any passat passa per reconvertir la piscina de Santa Quiteria en un viver de vegetació de ribera, una instal·lació que permetrà la divulgació i la realització d’activitats didàctiques. Aquesta alternativa suposaria “l’aprofitament d’un espai que, a causa de la falta de conservació, resulta impossible tornar a utilitzar com a piscina i la recuperació del qual està xifrada en prop d’un milió d’euros”, com ha recordat Trenco.
El projecte d’enderrocament del complex de les piscines i l’avantprojecte per a la creació i operació del viver està inclosos en l’avantprojecte tècnic per a la dinamització turística de Santa Quitèria. A més de la transformació de les antigues piscines – “en estat de ruïna funcional i física” segons l’informe tècnic emès pel departament d’Urbanisme – el consistori encarregarà l’elaboració d’un avantprojecte per a la integració paisatgística dels límits de la zona industrial en la riba del Millars, a més de les pautes per a l’eliminació de la vegetació exòtica.
L’estudi inclourà recomanacions sobre senyalització de les vies i elements turístics i un avantprojecte per a la creació d’un parc d’aventura (que inclourà una tirolina i un rocòdrom), a més d’un altre per a la millora de les voreres. Totes aquestes actuacions “les programarem a diversos anys vista, en funció del cost i de la dificultat de la seua realització”, tal com ha assegurat Trenco.