Castelló demana l’autoconfinament i adopta mesures excepcionals per a frenar la covid-19

599

L’Ajuntament suspén les activitats municipals, tanca diverses instal·lacions municipals i intensifica la vigilància policial
L’Ajuntament de Castelló ha adoptat una sèrie de mesures excepcionals per a frenar l’avanç de la covid-19 davant l’increment de la incidència acumulada que reflecteixen les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i com a mesura de precaució davant la previsió d’un augment de casos en els pròxims dies. Les mesures han sigut aprovades en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), reunit aquest divendres en sessió extraordinària, i impliquen la suspensió de l’activitat municipal presencial no essencial, tancament d’instal·lacions esportives i culturals i activitats i potenciació del teletreball, entre altres mesures que romandran en vigor des de demà fins al 15 de febrer. A més, es realitza una crida pública a l’autoconfinament de la ciutadania per a evitar al màxim situacions de risc de contagi.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha manifestat que aquest paquet de mesures excepcionals s’ha adoptat “per responsabilitat i davant l’actual evolució de la situació epidemiològica a Castelló”. “Les últimes dades i les previsions dels pròxims dies ens obliguen a prendre decisions contundents amb l’únic objectiu de doblegar la corba i per a, des de l’àmbit local que ens competeix, fer el possible per alleujar la pressió assistencial als hospitals i centres de salut”, ha recalcat. A més, Marco ha fet una crida a l’autoconfinament de la ciutadania. “Sabem que és una mesura dura però demanem als veïns i veïnes de Castelló que, en la mesura que siga possible, s’autoconfinen per a minimitzar el risc de contagi en aquests pròxims dies que seran claus”, ha apuntat.
Les últimes dades fetes publiques per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reflecteixen una incidència acumulada de 465,85 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies (a data de 13 de gener) a la ciutat de Castelló, encara que segons plantegen les últimes estimacions se superaria ja la xifra de 500. El passat 8 de gener la incidència acumulada era de 190.
Davant aquesta situació, des del Cecopal s’han adoptat les següents mesures provisionals que entraran en vigor a partir de demà i que es mantindran durant un mes, fins al pròxim 15 de febrer:
– Crida pública a l’autoconfinament de la ciutadania per a evitar situacions de risc, minimitzar l’exposició al virus i disminuir el ritme de contagis.
– Suspensió de l’activitat institucional presencial no essencial i s’estableix que les reunions s’hauran de celebrar de manera telemàtica.
– Potenciació del teletreball en aquelles àrees municipals que siga possible. Per a això, el Comité de Teletreball i des de Recursos Humans es revisaran els criteris sobre la presencialitat del personal municipal en aquelles àrees en què es puga prioritzar el teletreball.
– Suspensió temporal d’activitats municipals culturals, esportives, turístiques i socials, organitzades per l’Ajuntament o a través de tercers. En particular, s’inclou la suspensió d’activitats en equipaments cedits per l’Ajuntament a associacions, col·lectius i entitats.
– Tancament al públic de les següents instal·lacions municipals:
• Teatres
• Xarxa de biblioteques municipals, sales de lectura i Arxiu Municipal. En aquest cas, mantindran el servei de préstec (recollida i devolució).
• Planetari i Museus de titularitat municipal.
• Instal·lacions esportives (pavellons, pistes i poliesportius), sent només accessibles per a esportistes federats.
• Casal Jove
• Oficines turístiques
• Basílica de la Mare de Déu de Lledó i Ermites de titularitat municipal.
– Manteniment del tancament dels centres socials de persones majors.
– Tancament de les zones de calistenia, gimnasos a l’aire lliure i zones d’esplai caní. Manteniment del tancament dels jocs infantils municipals.
– Reforç de la neteja en edificis municipals oberts al públic i neteja setmanal en els accessos a habitatges municipals.
– Intensificació del control policial per al compliment dels aforaments i horaris en l’hostaleria, el compliment de la restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores, així com de la resta de la normativa sanitària actual per a contindre la propagació del virus.
– Es reforçarà la vigilància i control en els mercats municipals de venda no sedentària i s’ampliarà l’espai per a augmentar la distància entre llocs.
– Quant als horts urbans, es disposa que es mantindran oberts a l’únic efecte de garantir que no es perda el producte agrícola, però es prohibeix qualsevol tipus d’activitat social aliena al proveïment.
Totes aquestes mesures estaran en vigor durant un mes, fins al 15 de febrer, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització permanent pel Cecopal en funció de l’evolució sanitària.

Compartir