Marco confia que els fons europeus del Pla de Recuperació reactiven l’economia i l’ocupació a Castelló

2661

L’alcaldessa assisteix a la presentació del pla per a la transformació del país que ha fet el president del Govern

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit hui a la presentació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia espanyola, a càrrec del president del Govern, Pedro Sánchez. Un acte que ha tingut lloc en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, al qual han assistit altres representants municipals de la Comunitat i en el qual ha intervingut també el president de la Generalitat, Ximo Puig.

“Hui, el president del Govern ha presentat en la nostra Comunitat un pla que guiarà la transformació i la recuperació del país amb l’ajuda de fons europeus i que, com a alcaldessa de Castelló, confie que contribuïsca a la reactivació de l’economia i l’ocupació a la nostra ciutat, per a continuar impulsant mesures i projectes que revertisquen en els i les castellonenques”, ha valorat Marco. “A Castelló ja avancem de la mà d’Europa en la transformació de la nostra ciutat i ara esperem poder continuar fent-ho també a través d’aquest nou pla d’àmbit nacional”, ha assegurat.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia espanyola guiarà l’execució de 72.000 milions d’euros de fons europeus fins a 2023. Un full de ruta inspirat en l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, en sintonia amb l’estratègia de transformació de Castelló que recull l’Agenda Urbana que s’està elaborant i que servirà d’exemple per a la resta del país, sobre la base del protocol signat recentment amb el Ministeri d’Agenda Urbana.

El pla presentat hui pel president del Govern, s’estructura entorn de la transició ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial. Quatre línies de treball dissenyades per a recuperar el benestar i donar-li un impuls de llarg termini a l’economia. El document recull deu polítiques tractores que tenen com a objectiu incidir en els sectors productius amb major capacitat de transformació el teixit social i econòmic: l’Agenda urbana i rural; l’impuls a les infraestructures i els ecosistemes resilients; la transició energètica justa i inclusiva; la promoció d’una administració per al segle XXI, que actue com a motor dels canvis tecnològics; la modernització i digitalització de l’ecosistema de les empreses; el Pacte per la ciència i la innovació i el reforç del Sistema Nacional de Salut; l’educació i el coneixement; la nova economia de les cures i polítiques d’ocupació; el desenvolupament de la cultura i l’esport; i la modernització del sistema fiscal incrementant la progressivitat i redistribució dels recursos per a aconseguir un creixement inclusiu i sostenible.

Compartir