L’Ajuntament de Castelló manté el seu suport al Premi Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’

9136

La Regidoria de Cultura a l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat les bases per a la XXIV Convocatòria del Premi Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’ i premi ‘Fundació Dávalos-Fletcher’, organitzats per l’Associació Cultural Terpsícore. El consistori col·labora en la iniciativa juntament amb la Fundació Dávalos-Fletcher, la Diputació de Castelló, l’Institut Valencià de Cultura (IVC), la Fundació Caixa Castelló i FACSA. El certamen tindrà lloc els dies 16 i 17 de maig.

L’edil ha explicat que “ja són 24 anys preparant aquest premi, un certamen molt important per a la dansa i per a la ciutat de Castelló”. A més, “gràcies a aquest guardó, moltes xiques i xics que treballen i estudien dansa, podran fer un salt qualitatiu a diferents prestigioses companyies tant d’àmbit nacional com internacional”, ha afirmat Ruiz.

Referent als premis, aquest any, el primer premi ‘Fundació Dávalos-Fletcher’ estarà dotat de 4.000 euros i el dret d’assistir com convidat o convidada a una reconeguda companyia a escala nacional o internacional, encara per determinar, relacionada amb les qualitats artístiques del premiat o la premiada. D’altra banda, els ‘Ciutat de Castelló’ concediran quatre premis de 1.000 euros per cada especialitat artística: dansa clàssica, contemporània, espanyola i flamenca. La convocatòria ofereix també més de 50 diferents oportunitats d’accés a escola d’especialització o companyies.

Ruiz ha manifestat que “la Convocatòria Nacional de Dansa Ciutat de Castelló és una excel·lent plataforma d’oportunitat i visibilitat als joves ballarins i ballarines que ha propiciat que molts d’ells estiguen ballant en les companyies professionals més prestigioses”.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat la presidenta de l’Associació Terpsícore, Gabriella Foschi, ha assegurat que “desitgem poder garantir el futur d’aquest i altres projectes que han nascut sobretot del desig d’aconseguir una infraestructura per tal que els joves de Castelló puguen tindre accés a la dansa, no sols com a mitjà d’expressió, si no com a professió. Foschi ha destacat que gràcies a aquests premis “moltes i molts joves han pogut seguir el seu camí, i alguns aconseguint directament el seu primer contracte professional com a membres de cossos de ball, solistes o primers ballarins d’importants companyies i dues persones són hui dia directors de dues importants companyies”.

Compartir