Benidorm obri dos museus a l’aire lliure al Parc de la Séquia Mare dedicats a l’agricultura i l’aigua

870

L’Ajuntament de Benidorm ha complementat l’entorn del Parc de la Séquia Mare, posat a la disposició de la ciutadania fa prop de dos mesos, amb dos museus a l’aire lliure dedicats a l’agricultura i a l’aigua. L’alcalde, Toni Pérez, ha explicat que aquests espais aporten el component “cultural i històric” a un parc “concebut per a l’oci, l’esplai i la pràctica esportiva” i que des de la seua obertura està sent molt utilitzat per la ciutadania. Pérez ha fet aquestes declaracions després de visitar el parc al costat del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, qui ha comprovat ‘in situ’ el resultat d’aquest projecte finançat per l’organisme provincial amb prop de 700.000 euros. Una visita en la qual també han participat els integrants de l’equip de govern i diversos membres de l’oposició.

L’alcalde ha assenyalat que “aquesta inversió importantíssima de la Diputació”, que s’ha complementat amb al voltant de 280.000 euros de fons municipals, ha permés “generar un parc completament diferent a l’habitual en la vora de la trama urbana de la ciutat compacta”, amb el qual es “respecta, cuida i posa en valor la naturalesa a escassos metres de la gran urbs”.

Al costat d’aquesta gran zona verda de 70.000 metres quadrats, “comencem ja a albirar el Museu de l’Aigua”, un “recordatori i relat” del passat de Benidorm vinculat a “una *Séquia *Mare” l’últim tram de la qual en sòl públic discorre al costat del parc, i que “a partir del 2016 va començar a posar-se en valor amb motiu del 350 aniversari del *Reg *Major de l’Alfàs”. Així, ja hi ha instal·lades diferents peces hidràuliques que van formar part de la xarxa de proveïment de Benidorm, i que han sigut cedides pel Consorci d’Aigües de la Marina Baixa i per la concessionària *Hidraqua.

A continuació del Museu de l’Aigua, se situa l’Agrícola, en el qual s’exhibeixen ja algunes peces que componien l’almàssera recuperada per l’Ajuntament.

L’alcalde ha indicat que conforme avance la configuració d’aquests museus a l’aire lliure, també ho faran “els processos per a donar-li ús a tota l’extensió del Parc de la *Séquia *Mare una vegada ja conformada la infraestructura en aquesta primera fase del projecte”. Pérez ha anunciat que aqueixos usos, per a “els quals està preparada” aquesta gran zona verda, s’aniran perfilant en noves dates i faran de la *Séquia *Mare “un parc de referència no solament de Benidorm sinó de moltes ciutats”.

Per part seua, el president de la Diputació ha reconegut la labor realitzada pel govern local en el passada legislatura per a “continuar convertint a Benidorm en la gran ciutat moderna i avantguardistes del Mediterrani, intel·ligent, verd, amable i dedicada al benestar de les persones”. Sánchez ha apuntat que la inversió feta en la Séquia Mare ha sigut “molt eficient”, perquè “ha transformat la ciutat” fent que “la perifèria ja forme part del centre”. “És una espècie de Central Park”, ha subratllat.

Característiques del Parc de la Séquia Mare
A l’hora de dissenyar el Parc de la Séquia Mare s’ha tractat de respectar al màxim la seua configuració natural, i l’arbratge preexistent com la pineda de 15.000 metres quadrats i aquells exemplars de major valor mediambiental. A aquests exemplars s’han sumat 150 *tipuanas i 50 jacarandas.

El parc està dotat amb un vial d’al voltant d’un quilòmetre per a circular amb bicicleta; i un altre per a la pràctica del running d’uns 1.500 metres. Tots dos envolten la zona verda, igual que el vial de passeig, al qual s’afigen les senderes que connecten les diferents àrees i instal·lacions del parc fins a sumar dos quilòmetres de longitud.

A més d’amb el ‘skate park’ posat en marxa fa dos anys, la Séquia Mare compta amb també amb un ‘bowl’, així com condícies i espais per al manteniment i gestió del parc.

Compartir