Ribó reclama al govern de l’estat les aportacions d’aigua del Xuquer per a l’Albufera

704

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en l’obertura de la Living Lakes 2019, la XV Conferència Internacional sobre Llacs i Aiguamolls que organitza la Fundació Global Nature, de la qual l’Ajuntament forma part. Ribó ha reclamat al Govern central les aportacions d’aigua del Xúquer per a l’Albufera de València que en garantisquen la salubritat.

«Necessitem l’aportació d’aigües del Xùquer», ha afirmat el primer edil, qui ha assegurat que «en el pròxim Pla de Conca el que no pot passar és que l’Albufera es quede sense esta aportació d’aigües, que és imprescindible, tal com està plantejat en les directives europees». L’alcalde Ribó ha qualificat d’«intolerable que interessos aliens retarden esta aportació», i ha exigit al Govern de l’Estat que «complisca amb els seus deures i l’Albufera puga rebre una quantitat d’aigua del Xúquer que és indispensable per a rebaixar els nivells de contaminació i tindre una situació normalitzada».

L’alcalde de València ha participat en l’obertura d’esta conferència internacional, que reunix en les instal•lacions del Centre Esportiu Cultural La Petxina delegats i delegades de 40 països dels cinc continents sota el plantejament comú «Un món sense aiguamolls és un món sense aigua». L’acte d’obertura ha comptat amb la participació del secretari d’estat de Medi Ambient, del Ministeri de Transició Ecològica, Hugo Morán; la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián; la presidenta de Global Nature Fundation, Marion Hammerl, i el director de Fundació Global Nature Espanya, Eduardo de Miguel.

Ribó ha subratllat la importància de «treballar pels llacs, marjals i zones humides, uns espais que garantixen la biodiversitat i, especialment, és important destacar-ho hui, que hem conegut l’informe de l’ONU que alerta de l’amenaça de desaparició d’un milió d’espècies».

Joan Ribó ha explicat davant les persones participants en este congrés internacional el caràcter de l’Albufera com a «senyal d’identitat fonamental dels valencians», alhora que es tracta d’una reserva mundial d’aigua dolça, i parada de milers d’aus en les seues rutes migratòries per tot el planeta. A més, ha estat declarada Zona d’Especial Protecció per als Ocells (ZEPA) i té reconeixements Internacionals, com el conveni RAMSAR, i locals, com el de Parc Natural.

La conferència es desenvoluparà fins el pròxim dia 9, amb diferents conferències, trobades, taules redones i intercanvi d’experiències. La primera d’elles, que ha començat a les 10.00 hores del matí, ha comptat amb la participació del regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo. A més, els participants tindran també l’oportunitat de visitar i conéixer directament l’Albufera.

Living Lakes és una xarxa internacional formada per més de cent llacs, amb presència en els cinc continents. Es reunix cada dos anys en un dels països membres per a analitzar l’estat de conservació i protecció de l’aigua i els seus ecosistemes. En esta XV Conferència Internacional que ha començat hui, l’Albufera és l’aiguamoll amfitrió.

Compartir