Els alumnes de Castelló propossen idees per combatre el bullying a les aules amb varios tallers

687

El cicle de tres tallers que dirigeix l’associació Robotme arriba a la seua fi. En aquesta ocasió, els escolars de 10 i 14 anys idearan solucions tecnològiques per a previndre i combatre l’assetjament escolar. Es tracta d’una acció emmarcada en el projecte “Crea Castelló, conscienciació social i aprenentatge tecnològic per a la transformació de Castelló a través de la innovació”, que finança l’Ajuntament de Castelló. Mitjançant el taller ‘Respectem’, la robòtica tornarà a l’espai cultural El Menador els divendres 5 i 12 d’abril de 17.30 a 20.30 i el dissabte 13 del mateix mes de 10.00 a 14.00 hores.
A través de la regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica i Ocupació, el consistori continua amb la línia d’ajudes a projectes d’innovació social. En aquest sentit, la regidora Patricia Puerta ha destacat la importància d’aquest tipus de tallers que “permeten als més joves construir el seu propi futur, prenent la tecnologia com a principal eina en la creació d’un espai inclusiu on prevalga el benestar i convivència social”. Aquests programes contribueixen a més en la diversificació del teixit empresarial de la ciutat i en la creació d’ocupació i dinamització de les opcions laborals.
‘Respectem’ se centrarà en la programació per blocs amb escratx i el disseny d’aplicacions mòbils amb plataformes d’ús lliure, entre altres. Els robots com mBot, Microbit i Codey Rocky ajudaran l’alumnat a programar d’una forma divertida per a donar així amb les solucions tecnològiques més idònies contra el bullying. A més, el taller comptarà amb la participació del director de ‘Res serà igual’, Víctor Antolí, i els actors i actrius a fi de conscienciar sobre la realitat d’assetjament que alguns joves viuen en el seu dia a dia i denunciar el silenci còmplice del seu entorn.
Les inscripcions per a aquest taller romandran obertes fins al dimarts 2 d’abril en la pàgina web de Robotme. Les places estan limitades a vint persones prèvia inscripció obligatòria en el formulari goo.gl/forms/hHmTXKCTVyCtcTB12.

Més enllà dels tallers
Després de les sessions de formació presencials, l’alumnat disposarà d’accés lliure a l’aula virtual de Robotme, un espai educatiu replet de recursos didàctics per a continuar aprenent. Mitjançant l’aula virtual i l’ús de programari i maquinari lliure, Robotme aposta per despertar la cultura maker i el moviment do it yourself entre els més joves de la ciutat per a afavorir la seua autonomia i fomentar el desenvolupament de les seues capacitats.

Compartir