Castelló celebra la quarta Castellonada, una gimcana digital d’orientació per la ciutat

968

En l’activitat, on col·labora la Regidoria d’Educació, han participat 1.000 alumnes de 32 centres d’ESO i Batxillerat de tota la província

La ciutat de Castelló ha celebrat la quarta edició de la Castellonada, una activitat d’orientació dissenyada com una gimcana per a alumnes d’ESO i batxillerat de tota la província. En aquesta ocasió, han participat 1.000 alumnes de 32 centres de Castelló de la Plana, La Vall d’Uixó, Betxí, Borriana, Benicàssim, Torreblanca, Benicarló, Alcora, Viver, Onda, Vila-real, Vall d’Alba i Almenara.

A més, en aquesta edició, des de la Regidoria d’Educació, encapçalada per Enric Porcar, se’ls ha proporcionat el material logístic per al desenvolupament efectiu de l’activitat, com l’accés a l’espai Cultural Menador, l’equip de so, els micròfons, la gratuïtat del transport i les targetes on estan escrites cadascuna de les localitzacions d’arreu de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta gimcana digital és promoure que l’alumnat de la província de Castelló conega els punts més interessants de la ciutat i orientar-se fent servir mètodes tradicionals i les actuals tecnologies mòbils, a més de que sàpiga desplaçar-se utilitzant els mitjans públics de transport.

Així, cada grup de 4 a 5 alumnes d’un mateix centre ha realitzat una gimcana de 75 localitzacions diferents, repartides entre els 200 grups participants. En cadascun dels punts geolocalitzats, l’alumnat ha hagut de superar una sèrie de proves per poder accedir al següent punt. Durant la gimcana els estudiants han estat monitorats mitjançant l’aplicació Life360, situada al Menador, que controlava en tot moment la seua localització i el trajecte que han realitzat.

Aquest esdeveniment va néixer fa 4 anys a un IES de Manresa on el seu professorat va veure la necessitat que l’alumnat de segon de batxillerat coneguera i s’orientara per Barcelona, ja que la majoria d’ells estudiaria i viuria allí el curs següent. Arran d’aquella primera gimcana digital i sota el marc del World Mobile City Project s’ha anat estenent en diferents llocs com Igualada, Barcelona, Tarragona, Saragossa, Camp de Morvedre, València, Alcoi, Elx i Castelló.

Compartir