L’alcaldessa Amparo Marco destaca en la seua visita a les obres la millora per a la mobilitat urbana i la connexió de barris que implica el projecte cofinançat amb fons municipals i europeus
L’estructura del nou pont del riu Sec de Castelló, d’1,4 milions d’euros de pressupost i cofinançat al 50% per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), és ja completament visible. Aquest dimarts ha arribat a la capital de la Plana la tercera de les bigues de 140 tones procedent d’Osca, com les seues antecessores, que ho van fer ahir a primera hora de la vesprada a través d’un dispositiu especial de trànsit.
Juntes posen la base a aquesta estructura pensada per a connectar barris i salvar la barrera urbanística que el llit suposa en la zona oest, ha assenyalat l’alcaldessa, Amparo Marco, durant la seua visita aquest matí a les obres al costat del regidor d’Urbanisme Rafa Simó. Hi ha ressaltat la millora de la mobilitat entre l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari que suposarà el nou pont, que s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible. Edusi injectarà 20,2 milions d’euros a la ciutat plasmats en actuacions socials, d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental.
El muntatge dels tres elements de formigó premsat i 42,7 metres de longitud preveu culminar-se aquesta vesprada. Amb això, Castelló avança en l’execució d’un projecte singular i albira ja l’esquelet del primer pont que s’executa en vuit anys a la ciutat, ha recordat també Marco.
Les últimes passarel·les van ser les de la ronda Oest, segons han indicat des del departament municipal d’Urbanisme, que destaquen la “funcionalitat” amb la qual s’ha dissenyat el nou pont. A més a més es tracta d’un tipus de biga “prou habitual per a la fabricació de ponts”. Molts dels existents a Castelló estan fets amb aquestes, com el de la rotonda de l’avinguda Enrique Gimeno amb la ronda Sud, les esmentades plataformes que creuen la primera fase de la ronda Oest o el mateix pont en l’avinguda Sos Baynat, que salva un altre dels trams del riu Sec.
Una vegada instal·lades les bigues, el muntatge de les quals ha despertat una gran expectació ciutadana, se seguirà amb la resta d’execució del tauler del pont. Una actuació que es prolongarà durant tot el mes de gener i que inclourà la disposició de prelloses armades i pretesades sobre les bigues i la disposició de les armadures del tauler del pont, així com la seua formigonada. A partir d’ací, segons informa l’empresa constructora, podran començar a instal•lar-se els diferents elements d’urbanització del pont com els rastells i les voreres.
L’Ajuntament de Castelló treballa perquè el pont puga utilitzar-se al més prompte possible, dins del termini de construcció estipulat, el qual se situa en un any.