La temporada 2018 -19 de l’Escola Social de Futbol d’Alacant ha tirat a caminar aquesta vesprada a Alacant amb la presentació dels equips i els primers entrenaments en el camp municipal Poliesportiu Via Parc.
Vestint l’equipament de passeig oficial de l’Atlètic de Madrid, club que els patrocina al costat de l’Ajuntament, els 70 xiquets, monitors i voluntaris que prenen part en aquesta experiència s’han exercitat en el seu primer entrenament, a la vista dels seus pares, de la regidora d’Esports, Marisa *Gayo, d’Óscar Jiménez, del club *colchonero, de Susana *Pujadas, tècnic d’Acció Social, i del president de la Federació d’Associacions Gitanes (FAGA), Ramón Fernández, agrupació que recolza el pla.
L’Escola Social de Futbol Atlètic Madrid – Alacant encarna una experiència social i educativa nova que ha sigut *transplantada pel club a diverses ciutats espanyoles, com Madrid, Arganda del Rei, Córdoba, Santiago de Compostel·la i Almendralejo (Badajoz). “Comencem a Alacant – declara Óscar Jiménez, responsable de l’àrea social del club liderat per Enrique Cerezo i el *Cholo *Simeone – amb uns principis complicats, però vam tindre l’encert d’anar perfilant el projecte i hui el tenim ja en huit ciutats espanyoles, a les quals cal sumar les escoles internacionals a Nepal, Haití, Tànger, Nicaragua i Portugal, entre altres països”.
La regidora d’Esports, Marisa Gayo, del PP, ha declarat que una condició imprescindible perquè els xiquets entren a jugar sota aquests paràmetres és que estiguen escolaritzats. Gayo ha subratllat la bona projecció de l’experiència i la implicació dels pares en el pla, alguna cosa poc usual en els sectors de població dels quals procedeixen els menors, segons han explicat en l’acte.
Els xicotets jugadors integren cinc equips de futbol sala: dos *prebenjamines, un benjamí, un altre aleví i, l’últim, infantil. El seu espai d’entrenament i camp en el qual disputen les seues trobades és el de la zona poliesportiva de Via Parc. En les pròximes setmanes, els equips començaran els seus partits “oficials” en la lliga escolar de la ciutat. Un dissabte jugaran en el seu “estadi” i al següent es desplaçaran al d’altres companys de competició.
Aquest col·lectiu de menors resideix, generalment, en el districte nord. Ha sigut engrossit, a més, amb xiquets que els deriven centres juvenils, de recepció de menors, treballadors socials i el col·legi Natzaret.
Disposen de tres entrenadors, que han sigut formats expressament per a aquest pla, a més de voluntaris de suport que ajuden al fet que els xiquets facen esport en un espai segur i saludable.
A més de l’ensinistrament futbolístic, als xicotets se’ls inculca la importància de millorar en els seus estudis i hàbits saludables quant a alimentació i prevenció de determinades malalties.
En les imatges, bona part dels xiquets que prenen part en el projecte, al costat de Marisa *Gayo, Óscar Jiménez, Ramón Fernández, Susana *Pujadas i uns altres integrants de l’experiència.