Alacant redobla l’esforç contra la plaga de pugó que ataca a la flora de la ciutat

1043

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de Medi Ambient que dirigix l’edil popular Israel Cortés, hi ha duplicat respecte a l’any anterior, els equips de treball i de fumigació per a combatre el pugó en centenars de carrers, places i parcs, com ara el parc El Morant, Joan Pau II, PAU 5 o La Marjal, així com en més de deu col·legis de la nostra ciutat situats en els barris de Babel, Sant Blai, Joan XXIII, el Rebolledo o el Verdegás, entre altres.

Israel Cortés explica que “des de que van començar els treballs a principis d’abril s’han tractat més de 17.000 unitats tant d’arborades i arbustives entre els tractaments de polvorització i lluita biològica amb soltes de depredadors i parasitoides, desinfectant centenars d’àrees d’Alacant amb estos dos procediments d’actuació i a través de productes biológics”. El primer dels tractaments per a combatre el pulgó és la anomenada “Lluita biològica amb soltes de depredadors i parasitoides” que consistix a soltar estos dos insectes en els arbres per a atacar directament a estos antrópodes.

Els parasitoides s’infiltren en el pugó desenrotllant-se en el cos d’este hoste a qui acaba matant. Per la seua banda, els depredadors poden dispersar-se activament a la cerca de les seues preses, i és per això que tenen una gran importància com a agents de control biològic d’insectes plaga com el pulgó. D’altra banda, s’estan aplicant a la nit tractaments de polvorització amb camions bóta de fumigació polvoritzant l’arborada amb mescla de productes no químics.

Tal com apunta l’edil de Medi Ambient, “esta lluita de polvorització es tracta amb productes biològics, menys agressius però respectuosos amb el medi ambient, eradicant progressivament esta plaga en les zones d’actuació, i realitzant seguiments en l’arbratge i segons tractaments en cas de ser necesari”. L’esclat de població del pulgó en estes dates sorgix en esta època de floració de les jacarandas, els quals xuplen la sàlvia dels fulls i creguen una melassa que recobrix la planta, cau a terra i provoca eixe greixum en l’entorn de l’arbre.

Des de la regidoria de Medi Ambient es continua amb este tractament biològic per a acabar amb la plaga del pugó i establir mesures preventives contra la seua aparició immediata en determinades èpoques de l’any, coordinant-se al seu torn amb la UTE de neteja per a acabar al seu torn amb la brutícia en els carrers de la ciutat.

Compartir