La Diputació de Valencia també farà vaga el 8 de març

1055

La Diputació de València manifesta un any més la seua implicació amb les dones i la defensa dels seus drets, amb les polítiques d’igualtat com a instrument per a avançar cap a una societat més justa i equilibrada en la presa de decisions entre homes i dones”. Aquestes han sigut les paraules amb les quals la diputada d’Igualtat, Isabel García, ha iniciat aquest dimarts el seu discurs en defensa de l’atur convocat amb motiu del pròxim dia 8 de març, una protesta que naix amb l’objectiu de denunciar la desigualtat laboral entre homes i dones.

García ha començat a resumir així, acompanyada pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez; la vicepresidenta, Mª Josep Amigó; i la resta de membres de l’executiu provincial, el text de la moció presentada pel PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú amb motiu del Dia Internacional de la Dona, llegit “d’aquesta forma” i no com a “declaració institucional”, segons ha expressat la portaveu, “per no comptar amb el consens dels grups de l’oposició”.

La diputada d’Igualtat ha defensat en aquest context la postura d’una Diputació que “valora positivament la iniciativa proposada pels sindicats”. És la “primera vegada” que es convoca un atur laboral en la jornada del 8 de març, ha subratllat García, per la qual cosa ha instat als i les treballadores “a sumar-se a aquesta iniciativa com a mesura de conscienciació i reivindicació davant la situació generalitzada de desigualtat laboral que pateixen les dones en aquest país”.

Reconeixem els avanços que al llarg de les dècades s’han desenvolupat en el nostre país en matèria d’igualtat, però alhora també reconeixem les reculades i retallades que es vénen produint en les polítiques d’igualtat”, ha expressat. “En aquest sentit, una de les majors desigualtats és la que es correspon a l’àmbit laboral. Per açò, des de la Diputació defensem que el nostre país compte amb una llei d’igualtat laboral que contribuïsca a eradicar la discriminació que pateixen les dones en l’accés a l’ocupació, la promoció professional i l’eliminació de la bretxa salarial que, al costat de la precarietat i la temporalitat, conformen la columna vertebral de la desigualtat laboral de les dones”, ha afegit García en representació de l’Executiu provincial.

Les xifres de la desigualtat

Isabel García ha sustentat el seu discurs amb les dades en la mà. Unes xifres que serveixen de fotografia de la desigualtat: prop de 6 punts menys de guany mitjà anual de les dones pel que fa a la dels homes, una taxa d’activitat 10 punts menor, una taxa d’atur 4 punts per damunt, un terç més de treballs a temps parcial, una bretxa salarial que se situa de mitjana en un 23% en detriment del salari de les dones i unes pensions de menor quantia.

Per totes aquestes raons”, ha esgrimit Isabel, l’equip de govern de la Diputació ha acordat sumar-se a la iniciativa dels sindicats “i animar als i les treballadores a secundar l’atur com una mesura més de conscienciació i sensibilització sobre la situació de discriminació de les dones en l’àmbit laboral i en tots els àmbits de la societat”.

De la mateixa manera, “el ple de la Diputació sol·licitarà als grups parlamentaris representats en el Congrés dels Diputats l’aprovació d’una llei d’igualtat laboral; es facilitaran espais per a les activitats programades per a la vaga de dones convocada a nivell mundial; se sol·licitarà a les delegacions d’Hisenda i Personal que les quantitats detraídas de les retribucions del personal que se sumeix a l’atur es destinen a programes de polítiques d’igualtat; i es traslladaran els presents acords al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, al Congrés, a la Conselleria d’Igualtat i Politicas Inclusives i als portaveus dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes”.

Compartir