La Diputació brinda en Fitur per la forma única d’entendre i gaudir la vida dels valencians

1429
diputacio brinda fitur forma unica entendre gaudir vida valencians

La Diputació de València i la Generalitat, mitjançant l’Agència Valenciana del Turisme, estan d’acord en dues coses: que l’hospitalitat ha de ser la base de l’estratègia turística del territori valencià i que la suma d’idees, projectes i esforços compartits entre l’ens autonòmic i els ens provincials i locals és decisiva per incrementar el potencial turístic dels nostres municipis. Ho tenen clar Jorge Rodríguez i Maria Josep Amigó, president i vicepresidenta de la Diputació, i ho tenen clar Ximo Puig i Mónica Oltra, els seus homòlegs a la Generalitat, amb els quals han brindat en el dia gran de la Comunitat a Fitur.

Així ho han evidenciat aquest dijous al Pavelló 7 de Fitur, on 25 municipis valencians exhibeixen els seus encants naturals, patrimonials i gastronòmics fins el proper diumenge, en un dels aparadors turístics més importants del món. “Hem vingut un any més a Madrid per donar suport a aquests alcaldes i alcaldesses, i també als municipis que, tot i no estar a Fitur, compten amb encants suficients com per ser gaudits per aquelles persones que decideixen visitar-los“, ha assenyalat el president de la Diputació, que ha destacat la inversió anual de 4 milions d’euros per millorar les infraestructures turístiques dels municipis a través del Patronat de Turisme.

Aquesta aposta per un turisme sostenible, que fa partícip a les valencianes i valencians i que tracta de mancomunar esforços per arribar a més persones i explotar els recursos de cada comarca “ha suposat la necessària evolució del tradicional turisme de sol i platja“, ha explicat Rodríguez, que ha celebrat aquest trànsit del model turístic de destinacions al model de productes que “dóna oportunitats no solament al litoral, sinó també a l’interior de la província“.

El president de la Diputació ha destacat, després del recorregut pels estands de la província al costat de Ximo Puig i Mónica Oltra, aquest treball del Patronat de Turisme per passar de la improvisació de l’anterior etapa a la professionalització, però per damunt, fins i tot, d’aquest nou model turístic, Rodríguez ha anteposat “la capacitat d’entendre que, més enllà dels nostres paisatges o el ric patrimoni artístic hi ha una forma d’entendre i gaudir la vida que ens fa únics“.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, que ha acompanyat a Jorge Rodríguez i els responsables del Consell per l’itinerari turístic dels municipis valencians a Fitur, ha insistit en que la prioritat és “seguir apostant per un turisme respectuós amb la nostra identitat, el nostre territori i la nostra manera de ser“. Aquest nou ‘Mètode Valencià’, després de dos anys de treball, “està avalat per les dades econòmiques que diuen que s’ha detectat un impuls econòmic als municipis en matèria turística“.

Segons l’opinió d’Amigó, “es tracta de donar continuïtat a la nostra filosofia de posar en valor la manera de viure de les valencianes i valencians, el nostre ‘easy leaving’, com a reclam turístic d’excel·lència“. A més, la vicepresidenta ha remarcat el treball que des del Patronat de Turisme s’ha dut a terme per “establir un nou model de gestió turística, que incorpora la igualtat de gènere com a condició de les ajudes públiques, la gestió amb criteris tècnics i professionals o la col·laboració contínua i transversal entre institucions i empreses del sector“.

Tota aquesta forma d’entendre la gestió del turisme a les comarques de València es resumeix amb la marca presentada a Fitur 2018, ‘Why V?‘. “Una estratègia integral on s’impliquen àmbits tan dispars com els productors agrícoles, restauradors, programadors culturals, mancomunitats i diferents ens locals i supramunicipals, així com diferents organitzacions i sindicats“. “Aquesta estratègia integral supera divisions i permet projectar-nos cap a l’exterior amb tot el nostre potencial“, ha conclòs Amigó.