Vila-real porta a Fitur la seua oferta en turisme religiós amb la mirada posada en els 400 anys de la beatificació de sant Pasqual

1584
presentacio diego vila fitur

Vila-real ha tornat un any més a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme, del que la ciutat és membre, per a presentar la seua oferta en turisme religiós, enguany amb la mirada posada en els 400 anys de la beatificació del patró de la ciutat, sant Pascual.

El regidor de Turisme, Diego Vila, ha reiterat “l’aposta clara” de Vila-real per potenciar i consolidar el lideratge local en el sector, la proposta del qual gira entorn de la figura del patró, però també ho fa associada al ric patrimoni religiós local, tant material com immaterial, amb un especial protagonisme de la Setmana Santa.

El pròxim 19 d’octubre es compleixen quatre segles des que el papa Paulo V beatificara el frare franciscà i, tal com hem fet enguany amb l’aniversari del seu patronatge, volem commemorar amb magnificència aquesta data”, apunta l’edil.

Vila ha destacat l’existència del documental Passos de sant Pasqual, un audiovisual que segueix la història i la vida del patró de Vila-real pels territoris en els quals va deixar la seua petjada abans de la seua arribada a la ciutat –creat amb motiu del centenari del patronatge– i ha recordat que l’Ajuntament ha encarregat al compositor vila-realenc i Fill Predilecte de la ciutat, Rafael Beltrán, la creació d’una obra musical que s’estrenarà amb motiu del 400 aniversari de la beatificació del sant, que comptarà amb la col·laboració de l’escriptor i historiador local Jacinto Heredia en la redacció dels textos.

Vila-real és una ciutat orgullosa de la seua història, en la qual sant Pascual compta amb un especial protagonisme, per la qual cosa el mateix Jacinto Heredia està escrivint un llibre sobre el seu seguiment a Vila-real i en el món”, ha afegit l’edil, al mateix temps que ha recordat la intenció de posar en valor la basílica, “un dels elements patrimonials més potents de la ciutat”, amb la creació d’un centre d’interpretació.

Així mateix, Vila posa de manifest el “ric i extens” patrimoni religiós de la ciutat. “A més de la basílica en honor al sant, a la qual es podran realitzar visites guiades des del febrer, també comptem amb l’església Arxiprestal –monument declarat Bé d’Interès Cultural i considerada la major d’Espanya en la seua categoria- i l’ermita i coveta en honor a la Mare de Déu de Gràcia, entre altres enclavaments de gran interès”, explica.

El posicionament estratègic de la ciutat no solament compta amb patrimoni religiós material, sinó que també ofereix “una experiència única a través de manifestacions com la Setmana Santa, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana que disposa d’imatges i talles de gran valor i declarada Festa d’Interès Turístic Provincial”, a la qual se suma el X Pregó Musical Ciutat de Vila-real, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de març, i l’acte sacramental Laquima Vere. A més, enguany també es realitzarà la mostra fotogràfica Una de romans, de la confraria de la Puríssima Sang, que mostra els uniformes de la guàrdia romana de la confraria i que s’inspira en obres cinematogràfiques històriques.

En els últims anys hem fet un gran esforç per definir una estratègia turística pròpia i conseqüent amb els recursos i la realitat de la nostra ciutat i, tot i que parlem de turisme religiós, cal dir que és un turisme cultural obert a creients i a no creients”, explica. “Durant 2017, amb la celebració del Centenari, Vila-real ha demostrat el gran potencial que té com a destinació en el sector, per açò, anem a seguir treballant perquè la ciutat aculla el II Congrés de la Ruta del Sant Grial i per a posar en valor la important col·lecció d’art religiós atresorada pel Fill Predilecte de Vila-real Vicente Llorens Poy com a recurs turístic”, destaca.

No obstant açò, en l’oferta que Vila-real promociona en la fira turística de referència en l’Estat s’inclouen també altres recursos com la cultura, natura i, sobretot, el turisme vinculat amb la salut i l’esport, en el qual la ciutat destaca per la seua xarxa d’infraestructures. “Volem seguir creixent sense renunciar a altres recursos de gran valor que ens diferencien i que, per descomptat, anem a seguir potenciant”, conclou.

Compartir